NEWS

Bijna een no-hitter voor Shogo Nakashima

door Chris Kabout

Zes innings lang hield hij Hoofddorp Pioniers op nul honkslagen maar uiteindelijk werd zijn no-hit feestje verknald door Mervin Gario die met twee uit in de zevende inning een honkslag naar het linksveld sloeg. Mede dankzij deze geweldige prestatie wist Twins met het kleinst mogelijke verschil te winnen: 1-0

De honkslagen lagen vandaag niet voor het oprapen. Twins kwam niet verder dan drie en Pioniers wist er ééntje meer te slaan. Maar desondanks wist Twins het enige punt te scoren.
In de zevende inning kreeg Ruar Verkerk drie slag maar kwam toch op het honk door een doorgeschoten bal. Door een opofferingsstootslag van Shurman Marlins schoof Ruar een honk op. Door een wilde worp bereikte Ruar het derde honk en toen Chris Gé vier wijd kreeg op ook een wilde worp, kon Ruar het enige (onverdiende) punt scoren.

Aan het ene punt en de drie honkslagen die Twins sloeg, kan men afleiden dat Lars Huijer de slagploeg van Twins ook behoorlijk in zijn zak had. In zeven innings stond hij slechts drie honkslagen en twee vrije lopen toe.

Vóór de zevende inning deed de grootste scoringskans voor Twins de zich voor in de zesde inning toen Dave Janssen een tweehonkslag sloeg. Door een opofferingsstootslag van Bob van der Meer kwam Dave op het derde honk terecht maar Lars Huijer schakelde de volgende twee slagmensen uit waardoor Dave op het derde honk strandde.

Een bijzondere situatie deed zich voor in de achtste inning. Met Daan Kuit op het eerste honk, sloeg Brian Raap naar het rechtsveld maar ging uit via een 9-5-6 dubbelspel waarop ook Daan Kuit uitging.

Vanzelfsprekend kreeg Shogo Nakashima de winst achter zijn naam. In 7.2 innings stond hij drie honkslagen en twee vrije lopen toe terwijl hij ook nog zeven man met drie slag uitschakelde.
Jarreau Martina, Sam Kennelly en Dave Janssen sloegen alledrie 1 uit 3 waarbij Dave Janssen een tweehonkslag sloeg. Zij waren dan ook de enigen die een slaggemiddelde hadden vandaag.

Jakob Syrén gooide twee innings voor de save. Jakob stond één honkslag en een vrije loop toe en schakelde één slagman met drie slag uit.

De wedstrijd van vandaag was een hele snelle. Beide ploegen hadden slechts twee uur en tien minuten nodig om de wedstrijd uit te spelen.

Op het moment van schrijven was de wedstrijd tussen DSS en Curaçao Nepunus nog bezig en stond het daar in de tiende inning 1-1. Bij verlies van DSS komt Twins gelijk met de Haarlemmers en staan ze op grond van hun runsaldo vierde. Dit is nog wel afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Quick Amersfoort en L&D Amsterdam. In de eerste helf van de negende inning staat Quick met 5-4 voor. Mocht Quick die wedstrijd winnen, dan staan zij vierde met een punt voorsprong op DSS en Twins.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here