NEWS

De Glaskoning Twins deklasseert Silicon Storks

door Chris Kabout

Één grote inning was voldoende om de winst naar zich toe te trekken. Maar Twins scoorde er in twee innings lustig op los. Nadat de ploeg in de vierde inning tegen een achterstand aanliep, keerde het tij in de zesde inning toen Twins maar liefst acht maal scoorde. Uiteindelijk hadden de Oosterhouters slechts zeven innings nodig om de wedstrijd te beëindigen met een 15-3 eindstand.

In de eerste drie innings was het een aardig pitchersduel tussen Pastor Chavez Martinez aan de kant van Twins en international Juan Carlos Sulbaran aan de zijde van Silicon Storks. Ondanks vijf maal drie slag duurde het optreden van Sulbaran slechts drie innings. In de vierde inning kreeg Pastor het moeilijk toen hij twee punten toestond via een honkslag, een vrije loop met een wilde worp waardoor twee lopers in scoringspositie konden komen en een tweehonkslag. Pastor werd in de vijfde inning vervangen door Reynaldo Sarmiento Claro, die in in 2.1 innings één punt op drie honkslagen toestond.

In de vijfde inning halveerde Twins de voorsprong van Storks dankzij een honkslag van Ruar Verkerk waarop Jarreau Martina kon scoren. In de zesde inning klapte Storks compleet in elkaar. Twaalf slagmensen van Twins kwamen aan slag en dankzij twee honkslagen, twee tweehonkslagen een vrije loop en een veldfout konden de Oosterhouters acht maal scoren.

Alsof dat nog niet genoeg was deed Twins het in de zevende inning nog eens dunnetjes over en scoorde nog zes keer. Dit was genoeg om de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen.

Reynaldo Sarmiento Claro kreeg de W achter zijn naam. Reynaldo gooide de wedstrijd niet uit. Nadat hij de eerste slagman van de zevende inning met drie slag naar de dugout had gestuurd, stond hij een honkslag toe. Voor manager Knollenburg was dit het signaal om Jakob Syrén in te brengen. Jakob zette ook zijn eerste slagman met drie slag aan de kant, maar stond vervolgens een vrije loop toe. Toch schakelde hij de laatste slagman ook uit doordat deze een bal het midveld insloeg en daar werd uitgevangen.

De beste slagman was Max Kops. Hoewel hij slechts één slagbeurt kreeg als pinchhitter sloeg hij wel een tweehonkslag waarop drie mensen konden scoren.

Overige slagresultaten:

Jarreau Martina: 2 uit 5 met drie binnengeslagen punten
Ruar Verkerk: 2 uit 5 met twee binnengeslagen punten
Shurman Marlin: 1 uit 3 met een tweehonkslag en twee binnengeslagen punten
Sam Kennelly: 2 uit 4 met een tweehonkslag en twee binnengeslagen punten
Brian Biezen: 1 uit 3
Bram Grooten: 1 uit 2
Dave Janssen: 1 uit 3 met een binnengeslagen punt

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here