NEWS

De Glaskoning Twins niet bij machte om het Neptunus moeilijk te maken

Na de 10-0 nederlaag, gisteren in Rotterdam, was de uitslag van vandaag beter te verkroppen. Na negen innings stond de eindstand van 3-6 voor Neptunus op het scorebord. Hoewel Twins redelijk in het spoor van de Rotterdammers wist te blijven waren de Oosterhouters niet in staat om het Neptunus moeilijk te maken.

Een discutabele call van de plaatscheidsrechter hielpen Neptunus in het zadel. Een pitch van Misja Harcksen die dwars door het midden ging en toen naar beneden dook werd door de scheidsrechter als wijd beoordeeld. Normaal gesproken was dit de derde slagbal geweest maar nu mocht Shaldimar Daantji met een vrije loop naar het eerste honk. Vervolgens sloeg Quentin de Cuba de bal de hekken over en kwam Neptunus op een 2-0 voorsprong.

Sam Kennelly wordt thuis begroet na zijn solo homerun

Qua homeruns deed Twins vandaag niet onder voor de Rotterdammers. Sterker nog, op dat vlak deden ze het zelf beter. Beide homeruns kwamen van de knuppel van Sam Kennelly maar aangezien het twee solo homeruns waren zetten ze niet veel zoden aan de dijk.

Maar ondanks dat Twins nog enigzins in het spoor van Neptunus wist te blijven vandaag, waren ze niet in staat om echt gevaarlijk te worden omdat de ploeg weinig vat kreeg op het werpen van Orlando Yntema. De Friese Dominicaan (of is het Dominicaanse Fries?) gooide in vijf innings zeven maal drie slag, stond geen enkele vrije loop toe en hield de Twins slagploeg op vier honkslagen en twee punten.

Yntema’s tegenstander en oud ploeggenoot Misja Harcksen had het heel wat moeilijker. Toen hij gewisseld werd na de zesde inning was hij zichtbaar niet tevreden met zijn prestatie. Toch hield hij ondanks de vijf punten die hij moest toestaan Twins wel in de wedstrijd.

Qua veldspel hield het vandaag niet over. Van de drie veldfouten die werden gemaakt, leidde slechts één tot een punt. Jakob Syrén stond twee innings op de heuvel en stond daar in het onverdiende punt en vier honkslagen toe. Closer Thijs Steenwijk werd voor de negende inning van stal gehaald om hem zijn wedstrijd ritme te laten behouden. Thijs stond één vrije loop toe maar schakelde de overige drie slagmensen uit en voorkwam daarmee dat Neptunus de score kon uitbouwen.

Met drie honkslagen uit vier slagbeurten was Sam Kennelly de beste slagman voor De Glaskoning Twins vandaag. Met zijn twee solo homeruns droeg Sam voor een belangrijk deel bij aan de drie punten die Twins wist te scoren.

Dennis de Quint sloeg 2 uit 4 met een tweehonkslag, Shurman Marlin had één honkslag (een tweehonkslag) uit vier slagbeurten, En Jamie Verheyleweghen sloeg zijn eerste honkslag van het seizoen nadat hij gisteren in Rotterdam zijn terugkomst mocht vieren na een lange blessure.

De verregende inhaalwedstrijd van donderdagavond zal komende dinsdag bij Neptunus worden gespeeld. De aanvang is 19:30.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here