NEWS

De Glaskoning Twins speelt gelijk en valt uit de top vier

door Chris Kabout

In een razendspannende wedstrijd wist De Glaskoning Twins een 4-0 en een 5-2 voorsprong niet vast te houden. In de negende inning kwam Quick Amersfoort langszij en waren er extra innings nodig. Aangezien beide ploegen in de drie extra innings niet meer tot scoren kwamen eindigde de wedstrijd na twaalf innings onbeslist.

Met twee honkslagen kwam De Glaskoning Twins in de eerste inning op voorsprong. Jarreau Martina sloeg een honkslag langs de kortestop van Quick Amersfoort. Vervolgens joeg Ruar Verkerk (zie foto) de bal het verreveld in waar hij dichtbij de foutpaal aan de andere kant van het outfield hek landde.

In de tweede inning met lopers op het tweede en derde honk na een double steal, sloeg Jarreau Martina de bal richting de korte stop van Quick Amersfoort die met de handschoen over de bal heen veegde en daarmee Brian Biezen en Bram Grooten in staat stelde het derde en het vierde punt voor Twins te scoren.

In de tussentijd stond Mic van de Ven een degelijke wedstrijd te gooien. In de eerste twee innings wist hij Quick Amersfoort van scoren af te houden. Maar in de derde inning wist hij de inning niet uit te komen na twee snelle nullen. Rachid Engelhardt sloeg de bal op hem af en wat een makkelijke nul op het eerste honk leek eindigde in een foute aangooi die zo’n twee meter naast het honk gegooid werd. Na een honkslag van Joran Berkhout sloeg Ryan Dale twee punten binnen voor de Amersfoorters.

In de vijfde inning liep Twins weer een puntje weg bij Quick Amersfoort. Met Brian Biezen op het tweede honk sloeg Ruar Verkerk de bal richting het eerste honk waar hij werd uitgemaakt. Brian Engelhardt stond een beetje te slapen op het eerste honk en Brian Biezen maakte daar dankbaar gebruik van door op volle snelheid het vijfde punt voor Twins te scoren vanaf het tweede honk. Maar vanaf daar stokte de aanval van Twins. Hoewel de Oosterhouters nog wel een paar keer lopers op het derde honk hadden konden ze niet meer doordrukken, hetgeen Quick Amersfoort dus wel deed. Uiteindelijk stond Thijs Steenwijk de gelijkmaker toe. Thijs herstelde zich goed en hield Quick Amersfoort ondanks dat hij bij vlagen een tikje wild gooide, van scoren af. Dit was mede te danken aan catcher Dave Janssen die een paar keer de bal goed blokte en voorkwam dat de honklopers van de tegenpartij een honk konden opschuiven.

Jakob Syrén verving Mic van de Ven in de zesde inning en stond slechts een vrije loop toe en gooide één maal drie slag. Shogo Nakashima stond twee innings op de heuvel en stelde Quick Amersfoort in staat twee keer te scoren. Pastor Chavez Martinez gooide de twaalfde inning en stond geen punt meer toe. Maar aangezien Twins zelf ook niet meer scoorde eindidgde de wedstrijd in een gelijkspel.

Bram Grooten was de beste slagman met 2 uit 5, Jarreau Martina sloeg 1 uit 5, Ruar Verkerk 1 uit 6, Sam Kennelly 2 uit 6, Dennis de Quint 1 uit 4, Shurman Marlin 1 uit 5 en Brian Biezen 1 uit 3.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here