NEWS

De Glaskoning Twins trekt nieuwe Japanse werper aan

door Chris Kabout

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft De Glaskoning Twins een Japanse werper aangetrokken. Het gaat om Shogo Nakashima die tot voorkort voor de organisatie van de Yakult Swallows uitkwam.

Shogo NakashimaHet begint langzaamaan een traditie te worden in Oosterhout. Ook dit jaar komt er weer een Japanse werper de gelederen versterken. Shogo Nakashima speelde de afgelopen twee seizoenen in de organisatie van de Yakult Swallows, waar ook de Curaçaose slugger Wladimir Balentien speelt.

De 25-jarige Shogo speelde hoofdzakelijk voor het Ni-Gun team (minor league team) van de Swallows in de Eastern League. Deze league is niet te verwarren met de Amerikaanse Eastern League (AA). Met de Ni-gun Swallows speelde Shogo 36 wedstrijden waarvan hij er 5 won en 6 verloor. In 69.1 innings stond hij 82 honkslagen en 34 verdiende punten en 19 vrije lopen toe en zetten 41 slagmensen met drie slag aan de kant. Zijn ERA stond in de Eastern League op 4.41.

Zijn cijfers in 5 wedstrijden die hij in de NPB (de hoogste Japanse prof league) gooide waren minder indrukwekkend. Desalniettemin zal Shogo een waardevolle versterking zijn voor de Oosterhouters. Het niveau van de Ni-Gun ligt nog altijd aanzienlijk hoger dan dat in de hoofdklasse.

Als je naar zijn rookie card kijkt valt meteen het drie-cijferige nummer op zijn uniform op. Dit is gebruikelijk in de Japanse minor leagues. Omdat een team vaak een roster heeft van meer dan 60 spelers, waarvan er slechts een beperkt aantal daadwekerlijk in de NPB spelen, hebben ze simpelweg niet genoeg aan twee-cijferige uniformnummer.

Deze winter heeft Shogo overigens met een demonstratie team, de Asian Islanders genaamd, in Taiwan een reeks van 17 oefenwedstrijden gespeeld tegen diverse teams van universiteiten en diverse industrial league teams. In dit team zitten naast Shogo en een aantal andere Japanse ex-profs ook spelers uit België, Finland, Korea, Venezuela en de Verenigde Staten.

Naar verwachting zal Shogo voor de start van de competitie (26 april) in Oosterhout arriveren. Één en ander hangt af van hoe snel een werkvergunning geregeld kan worden.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here