NEWS

De Glaskoning Twins vecht als leeuwen maar gaat toch kopje onder

door Chris Kabout

Andermaal een spannende wedstrijd waarin De Glaskoning Twins Pirates goed partij gaf, maar weer wist men de voorsprong niet vast te houden en verloor men in de laatste inning met één punt verschil: 6-5.

Image may contain: 1 person, playing a sport, baseball and outdoor

Het punt in de wedstrijd waarin Kevin Knollenburg het veld werd afgestuurd.

In een gelijkopgaande wedstrijd drukte de plaatscheidsrechter een zeer negatief stempel op de wedstrijd. Zo negatief zelfs dat Kevin Knollenburg het veld af werd gestuurd. Op dat moment had Twins een 3-1 voorsprong maar nadat Kevin “getossed” was leek het wel of Twins even de klap moest verwerken. Hiervan maakte L&D Amsterdam Pirates dankbaar gebruik door de achterstand teniet te doen.

Pastor Chavez Martinez gooide een zeer sterke wedstrijd totdat hij in de zesde inning door zijn enkel ging. Zijn vervanger, Jan Evertse, normaal gesproken een solide werper, zat niet lekker in de wedstrijd en op zijn werpen maakte Pirates gelijk. De zesde inning kwam Jan nog zonder kleerscheuren door, maar in de zevende inning sukkelde Jan met zijn controle. Een geraakt werper met de honken vol en een wilde worp stelde Pirates in staat om langszij te komen. Een honkslag en twee wilde worpen later had Pirates opeens een 5-3 voorsprong genomen, maar toen was Jan al vervangen door Reynaldo Sarmiento Claro.

Toch herpakte Twins zich uiteindelijk. Coach Charles Urbanus dirigeerde eerst Maickel Rietel naar de heuvel om de deur in het slot te gooien. Maar al snel moest hij het veld ruimen na honkslagen van Sam Kennelly en Bob van der Meer en een tweehonkslag van Dennis de Quint waardoor Twins op haar beurt weer scoorde en een beetje dichterbij kroop. De vervanger van Rietel, Jim Ploeger begon ook niet goed. Hij gaf vier wijd aan Brian Biezen en dankzij een velderskeus waarmee Jamie Verheyleweghen op het honk kwam maar waardoor Brian Biezen op het tweede honk werd uitgemaakt, kon Bob van der Meer over de thuisplaat komen en Twins weer op gelijke hoogte brengen.

Image may contain: one or more people, people playing sports, baseball and outdoor

Verrassingsstootslag van Nick Peels

Reynaldo hield Pirates dankzij zijn off speed pitches en zijn curve ballen in de achtste inning van scoren af. Maar in de negende inning trok Pirates alsnog de wedstrijd naar zich toe. Het infield van Twins was niet in staat om twee stootslagen te verwerken waardoor de honken volliepen. Niels van Weert sloeg de bal vervolgens naar Bob van der Meer die hem niet onder controle kreeg en waardoor Max Clarijs het winnende punt kon scoren.

Het zal behoorlijk zuur geweest zijn om in de derde achtereenvolgende wedstrijd waarin Twins Pirates goed partij gaf, uiteindelijk weer als verliezer van het veld te moeten stappen. Desondanks leken de spelers toch tevreden met het getoonde spel.

Komende week speelt Twins de laatste serie van de kampioenspoule tegen HCAW. Op donderdagavond en zaterdagmiddag speelt men in Bussum en op zondag speelt men thuis tijdens Japan Day. Aanvang van die wedstrijd is 14:00 uur.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here