NEWS

De Glaskoning Twins verliest close game in Bussum

door Chris Kabout

Na het restant van de gewonnen wedstrijd van vrijdagavond, werd de tweede wedstrijd gespeeld tussen De Glaskoning Twins en HCAW. In een zéér gelijkopgaande pot waarin Twins voor het grootste deel tegen een 1-0 achterstand aankeek, wisten de Oosterhouters gelijk te maken maar trokken ze uiteindelijk met 2-1 aan het kortste eind.

HCAW nam een vroege voorsprong in de eerste inning op het werpen van Misja Harcksen. Harcksen kampt al een paar weken met een zeurende blessure en werd na de eerste inning dan ook vervangen door Pastor Chavez Martinez. Pastor gooide zes ijzersterke innings waarin hij slechts vier honkslagen toestond en vijf man met drie slag aan de kant zette.

Al die tijd lukte het Twins niet om de gelijkmaker te scoren. Men kreeg niet of nauwelijks vat op de worpen van Kaj Timmermans van HCAW. Maar uiteindelijk leek het er in de zevende inning op of de gelijkmaker gescoord zou gaan worden. Met Bob van der Meer op het tweede honk sloeg Jarreau Martina een grondbal naar het linksveld. Bob van der Meer kwam van het tweede honk, rondde het derde honk en stormde naar thuis waar hij werd uitgetikt door een aangooi uit het linksveld.

Maar in de achtste inning begon Kaj Timmermans toch vermoeidheidsverschijnselen te vertonen. Ondanks twee snelle nullen kwam hij de inning niet uit en liet hij de honken vollopen. Zijn vervanger, Moreno Vork, startte slecht door Nick Peels vier wijd te geven waardoor alle lopers een honk opschoven en Twins de gelijkmaker kon scoren.

Thijs Steenwijk verving in de tweede helft van de achtste inning Pastor Chavez Martinez en voorkwam met behulp van zijn ploeggenoten dat HCAW kon scoren. Maar in de negende inning ging het alsnog fout. Met de honken vol en twee uit sloeg Vince Rooi de bal naar het rechtsveld waardoor HCAW het winnende punt kon scoren.

Bob van der Meer en Shurman Marlin sloegen beiden 2 uit 4 en waren daarmee de beste slagmensen voor Twins vandaag.

Morgen speelt Twins op Japan Day de laatste wedstrijd van het seizoen. Sportpark de Slotbosse Toren opent al om 12:00 uur haar poorten. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here