NEWS

De Glaskoning Twins verliest dankzij één slechte inning

door Chris Kabout

Tot de zevende inning kon De Glaskoning Twins aardig in het spoor blijven van L&D Amsterdam, maar in de zevende inning ging het helemaal mis en spatte de droom om vandaag met winst het veld af te stappen als een zeepbel uiteen. Een slechte zevende inning leidde een 6-1 nederlaag in.

Zes innings lang wisten Misja Harcksen en de Twins verdediging de tegenstander het leven behoorlijk zuur te maken. In de vijfde inning scoorden de Amsterdammers welliswaar een punt, maar daarmee was de wedstrijd nog niet beslist.

Aan slag daarentegen kon Twins niet echt aanspraak maken op de overwinning. Daarvoor werd de slagploeg te veel aan banden gelegd door Kevin Heijstek. De Dordtenaar in Amsterdamse dienst hield het zeven innings vol waarin hij slechts twee honkslagen en een vrije loop toestond en vier keer drie slag gooide. Misja Harcksen bleef tot de zevende inning redelijk in het spoor. In zes innings stond hij slechts één punt toe op vijf honkslagen en zette hij zeven man met drie slag aan de kant.

Maar in de zevende inning klapte het verdedigend als een kaartenhuis in elkaar. Met lopers in scoringspositie en twee nullen, gaf Misja een opzettelijke vrije loop aan Kalian Sams wat begrijpelijk is gezien zijn reputatie als homerun hitter. Maar hierna volgden een geraakt werper en een doorgeschoten bal waarop Pirates twee maal kon scoren. Misja werd vervangen door Shogo Nakashima die het brandje ook niet meteen kon blussen. Dankzij een honkslag en een vangfout scoorde Pirates nog drie maal voordat Shogo uiteindelijk de laatste nul van de inning kon maken. 

Twins wist in de achtste inning de eer te redden dankzij leadoff driehonkslag van Brian Biezen, zijn zevende van het seizoen alweer, en een aktie 4-3 die volgde op de geslagen bal van Dave Janssen, kwam er eindelijk een puntje op het scorebord. Maar daar bleef het bij.

Misja Harcksen kreeg ondanks zes degelijke innings de nederlaag achter zijn naam.

Dennis de Quint was de beste slagman met 1 uit 2. De overige drie honkslagen werden geslagen door Brian Biezen (1 uit 3), Shurman Marlin (1 uit 4) en Dave Janssen (1 uit 3).

Morgen speelt De Glaskoning Twins thuis tegen L&D Amsterdam. Aanvang van de wedstrijd is om 15:00 uur.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here