NEWS

De Glaskoning Twins wint zenuwslopende wedstrijd

door Chris Kabout

Weer bleek een 2-0 voorsprong niet genoeg te zijn, maar weer toonde De Glaskoning Twins de veerkracht om terug te komen uit geslagen positie. Ook deze keer gaf Twins een 2-0 voorsprong weg om uiteindelijk toch met een 6-4 overwinning van het veld te stappen.

Na een vlugge voorsprong in de eerste inning leek de Glaskoning Twins op rozen te zitten. Zeker met de manier waarop Misja Harcksen stond te gooien. In de eerste twee innings had HCAW geen schijn van kans tegen hem.

De 2-0 voorsprong kwam op het bord dankzij een honkslag van Ruar Verkerk waarop Jarreau Martina vanaf het tweede honk kon scoren en dankzij een opofferingsslag naar het rechtsveld van Shurman Marlin waarop Dennis de Quint kon scoren.

Maar in de derde inning ging het mis. Met één uit gooide Misja Harcksen drie slag maar de bal schoot door en dit gaf Jeandro Tromp de kans op het eerste honk te komen. Dankzij een honkslag van Roelie Henrique schoof Tromp een honk op. Vervolgens werd de kans op een dubbelspel verprutst waardoor Tromp kon scoren. HCAW scoorde de gelijkmaker dankzij een wilde worp en kwam op voorsprong toen Vince Rooi een tweehonkslag het midveld insloeg waardoor Seb Visser het derde punt voor de Bussumers kon scoren.

Na deze slechte inning maakte Twins een uitgebluste indruk maar opeens in de zevende inning kreeg het team de geest weer. Een reeks stootslagen bracht lopers op de honken en Sam Kennelly in scoringspositie. Vervolgens werd Sam uitgetikt omdat de stootslag van Dave Janssen niet helemaal lekker van de knuppel kwam en de pitcher de bal alleen maar naar de thuisplaat hoefde te tossen zodat Sam door de catcher kon worden uitgetikt. Toch liet Twins het er niet bij zitten. Brian Biezen kwam goed door met een honkslag naar het rechtsveld waarop Nick Peels vanaf het tweede honk de gelijkmaker kon scoren. Jarreau Martina sloeg vervolgens een tweehonkslag die aan de goede kant van de eerste honklijn neerkwam en waarop Dave Janssen kon scoren en Brian Biezen naar het derde honk opschoof. Voor manager Roelie Henrique sr. van HCAW was het tijd om startende werper Kaj Timmermans te vervangen door Dennis Burgersdijk, die al het hele seizoen de sterren van de hemel gooit. Dennis de Quint had duidelijk maling aan die reputatie want hij joeg de derde pitch die hij zag het linksveld in en stelde daarmee Brian Biezen en Jarreau Martina (met een sliding) in staat om het vijfde en zesde punt te scoren.

Image may contain: one or more people, people playing sports, baseball and outdoor

Een voorsprong van drie punten zou normaal gesproken toch genoeg moeten zijn met nog twee innings te gaan? Toch werd het nog ongemeen spannend. Misja Harcksen stond na acht innings nog steeds op de heuvel, hoewel hij al 113 pitches had gegooid. Uiteindelijk liet hij de openingsslagman, Jeandro Tromp ontsnappen en toen vond manager Kevin Knollenburg het tijd om hem te vervangen. Thijs Steenwijk nam het op de heuvel over. Hij begon met een vrije loop maar schakelde vervolgens Delano Selassa met een schitterende curvebal uit. Op een vangbal in het rechtsveld stoomde Jeandro Tromp door naar het derde honk. Manager Knollenburg kwam vervolgens met een verrassende zet. Hij gaf Vince Rooi opzettelijk vier wijd waardoor HCAW het winnende punt op de honken kreeg. Maar aangezien Rooi al twee tweehonkslagen had geslagen was de beslissing begrijpelijk. De beslissing pakte uiteindelijk goed uit doordat Thijs Steenwijk Bryce Cherry met drie slag uitschakelde en daarmee de overwinning voor Twins veiligstelde.

Image may contain: one or more people, people playing sports, tree, sky, outdoor and nature

De overwinning is binnen.

De winst ging naar Misja Harcksen en Thijs Steenwijk kreeg de save achter zijn naam.

Niemand in de Twins lineup sloeg vandaag meer dan één honkslag. Dennis de Quint had de meeste impact doordat hij twee punten binnensloeg met zijn honkslag naar het linksveld.

De overwinning van vandaag was een hele belangrijke. Met slechts twee punten voorsprong op DSS was winst noodzakelijk om de Haarlemmers voor te blijven in de stand. Zeker nadat ze Quick Amersfoort met 12-2 hadden opgerold.

Morgen speelt Twins weer in Bussum. De wedstrijd daar begint om 14:30. Alle steun is welkom.

 

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here