NEWS

Gebrek aan motivatie nekt Twins 2 tegen Wassenaar

door Chris Kabout

In een redelijk saaie wedstrijd waarin niet al te veel gebeurde, trok Twins 2 aan het kortste eind tegen Wassenaar. Op zich was de uitslag niet waarover het team zich moest schamen, 3-1, maar er was een zichtbaar gebrek aan motivatie.

Beide ploegen sloegen niet al te veel honkslagen. Wassenaar zes en Twins 2 vijf. Twee van de drie punten die Wassenaar scoorde waren onverdiend dankzij twee veldfouten die de defensiie van Twins 2 maakte. Zonder die fouten had de eindstand er zeer waarschijnlijk heel anders uitgezien.

Jan van den Hurk gooide vijf goede innings waarin hij slechts 57 ballen gooide en waarin hij slechts één verdiend punt toestond. Zijn opvolger, Koen Postelmans, gooide de resterende vier innings en had hier 47 worpen voor nodig. Koen stond één onverdiend punt toe, en hield de aanval van Wassenaar goed in toom door slechts twee honkslagen toe te staan.

Aanvallend kwam het gisteren niet al te goed uit de verf. Dat Olivier Oele van Wassenaar een complete game kon gooien is veelzeggend (niets ten nadele van Olivier overiges) aangezien hij aanzielijk geholpen werd door de aanval van Twins die veel op eerste of tweede pitches sloeg en waardoor de ballen veelal omhoog of op de poppetjes geslagen werden. Twins 2 liet in vrijwel geen enkele slagbeurt zijn pitchcount oplopen waarmee ze hem in staat stelden de wedstrijd uit te gooien.

Een aantal keren had Twins 2 wel de mogelijkheid om te scoren. In de eerste inning kwam Matthew Joossens met een honkslag op de honken en schoof door een tweehonkslag van Max Kops op naar het derde honk. Met de honken vol gebeurde er iets dat wat leven in de brouwerij bracht. Matthew Joossens rende tijdens de windup van de pitcher naar de thuisplaat, maar aangezien de slagman een teken had gemist werd Matthew ingesloten en na een aantal keren heen en weer gerend te hebben uitgetikt.

Image may contain: one or more people, people playing sports, baseball and outdoor

Door deze aktie konden de andere lopers opschuiven en in scoringspositie komen maar wist men met slechts één uit niet te profiteren en liet derhalve twee lopers op de honken achter. Later in de wedstrijd was men nog een keer aggressief op de honken maar twee steelpogingen werden door Wassenaar vakkundig ongedaan gemaakt.

Image may contain: one or more people, people playing sports, baseball and outdoor

In de negende inning scoorde Twins haar enige punt van de wedstrijd. Jerzy van Gool sloeg een schitterende driehonkslag naar het rechtsveld en dankzij Raf Cocu, die een verre bal naar het midveld sloeg die door de midvelder verkeerd beoordeeld werd, kon Jerzy scoren en Raf naar het tweede honk opschuiven. Twee van de drie volgende slagmensen sloegen de eerste pitch die ze zagen weg voor een snelle nul wat dus kenmerkend was voor deze wedstrijd.

De vijf honkslagen die Twins 2 in deze wedstrijd sloeg kwamen van de knuppels van Matthew Joossens (1 uit 4), Max Kops (1 uit 4), Jerzy van Gool (1 uit 4), Raf Cocu (1 uit 4) en Dick van Heesch (1 uit 3).

Vandaag speelt Twins 2 uit in Wassenaar.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here