NEWS

Klinkende overwinning voor Twins 2 in en tegen Wassenaar

door Chris Kabout

In tegenstelling tot de wedstrijd van gisteren wist Twins 2 vandaag goed de knuppels te hanteren. Dit resulteerde in twintig honkslagen en dertien punten waarmee een overtuigende 13-4 overwinning werd binnengehaald.

Een aantal innings met drie punten deden de score voor Twins snel oplopen. Na een honkslag en twee home runs (van Max Kops en Jerzy van Gool) stond het na de eerste inning al 3-0. Een inning later was Twins al uitgelopen naar een 5-0 voorsprong. De twee homeruns in de eerste inning gaven de spelers blijkbaar een gevoel van “dat kunnen wij ook” want er werden maarliefst 12 vangballen in het verreveld gemaakt, dichtbij het outfield hek. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Na twee scoreloze innings zorgden een honkslag van Teun van der Meer, een tweehonkslag van Dick van Heesch en een honkslag van Ben van Dulken dat Twins twee maal kon scoren.
Nadat Twins in de zesde inning nog drie maal had gescoord, deed men dat in de negende inning nog eens dunnetjes over.

Startend werper Raf Cocu hield het vijf innings vol op de heuvel en gaf twee punten op twee honkslagen en drie vrije lopen op. Zijn opvolger, Matthew Joossens stond vier innings op de heuvel en stond eveneens twee punten toe naast drie honkslagen en drie vrije lopen. Raf Cocu gooide tien (!) maal drie slag en Matthew Joossens twee maal. Verdedigend zat het vandaag erg goed in elkaar aangezien Twins 2 geen fouten maakte en twee dubbelspellen draaide.

Het verschil in slagkracht kwam vooral in het aantal honkslagen tot uiting. Waar Wassenaar tot vif honkslagen beperkt werd, sloeg Twins 2 er maarliefst twintig, waaronder drie homeruns, een driehonkslag en vier tweehonkslagen.

Beste slagman was Jerzy van Gool met vier honkslagen uit zes slagbeurten. Dick van Heesch sloeg met drie RBI de meese lopers over de thuisplaat. Men zegt wel eens dat werpers niet kunnen slaan. Daar dacht Jan van den Hurk vandaag anders over. Vandaag speelde hij linksveld maar wist toch de bal het veld uit te slaan en twee honkslagen uit vier slagbeurten te slaan.

Komend weekeinde is de laatste speelronde van de Top 8. Twins zal het op zaterdag om 15:00 uur opnemen tegen Onze Gezellen.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here