NEWS

Late versterkingen voor De Glaskoning Twins

Vlak voor het begin van het seizoen heeft De Glaskoning Twins zich nog versterkt met een aantal spelers en een aanvulling van de coaching staff. De pitching staff wordt versterkt met een werper uit Japan en een werper uit Australië. Achter de thuisplaat komt versterking uit onverwachte hoek en ook de coaching staff wordt uitgebreid met een verrassende aanwinst.

Nadat alle startende werpers vertrokken (Shogo Nakashima keerde niet terug uit Japan, Pastor Chavez Martinez vertrok naar Quick Amersfoort en Misja Harcksen keerde terug naar Neptunus) moest Twins op zoek naar vervangers. Deze werden gevonden in Japan en Australië. Vanuit Japan werd Yuto Onodera aangetrokken. Deze jonge pitcher heeft geen enorm harde fastball (slechts 85-87 mijl) maar daarentegen heeft hij wel een aardig arsenaal aan worpen waarmee hij een slagman op het verkeerde been kan brengen: Een curvebal, een two-seam fastball, een four-seam fastball en een change up. Yuto is net afgestudeerd aan de universiteit waarvoor hij zeven wedstrijden gooide in zijn laatste seizoen en waarvan hij er drie won en twee verloor. Hij gooide 32 keer drie slag, in 36 innings en had een ERA van 2.48. Hij werd verkozen tot de beste pitcher van de Sendai 6 University League.

De video hieronder geeft een beetje een indruk wat Yuto in huis heeft.

Perth starter Nick Veale threw 6 1/3 scoreless innings, allowing just one hit (C) SMP IMAGES/ABL MEDIADe Australische pitcher is Nick Veale, die de afgelopen seizoen in de Australian Baseball League voor de Perth Heat speelde. Afgelopen seizoen startte Nick in elf wedstrijden waarvan hij vier won en één verloor. Hij had een ERA van 4.10. Zijn WHIP mag wat hoog lijken, aan de andere kant hield hij zijn tegenstanders op een slaggemiddelde van slechts .229. Hij had een strikeout/walk ratio van 1.52 (35/23).

Achter de plaat komt versterking in de persoon van Jason Halman, die voor het eerst sinds acht jaar weer een handschoen en een knuppel ter hand neemt. Naast de positiie van catcher kan Jason ook nog in het outfield spelen.

In de dugout komt Danny Rombley de coaching staff versterken als bench coach. Zeker een verrassende zet omdat Danny kort voor het seizoen 2018 zijn honkbalschoenen aan de wilgen hing en samen met Vince Rooi een honkbalschool begon.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here