NEWS

Nipte nederlaag voor Twins 2 in Rotterdam

door Chris Kabout

Net als voor heren1 stond er voor Twins 2 gisteravond een uitwedstrijd op het programma. Tegen Tridents gaf Twins 2 goed partij maar zeven vrije lopen en negen lopers die achterbleven op de honken, deden de ploeg de das om. De ploeg verloor dan ook met 7-5. 

Op het werpen van Matthew Joossens nam Tridents een snelle 2-0 voorsprong in de eerste inning. Het duurde tot de derde inning voordat Twins 2 een punt op het scorebord kon laten bijschrijven. Ben van Dulken begon de inning met een tweehonkslag en kon dankzij twee grondballen die door de verdediging van Tridents verwerkt werden (4-3 en 6-3) het eerste punt voor de Oosterhouters scoren.

In de volgende inning scoorde Twins maar liefst drie maal waardoor het op een 4-2 voorsprong kwam. Dankzij honkslagen van Raf Cocu en Jan van den Hurk en een vrije loop van Dick van Heesch, liepen de honken vol. Matthew Joossens zorgde er met een driehonkslag voor dat de honken leegliepen.

Dat een voorsprong van twee punten relatief krap is bewees Tridents in de volgende inning toen het drie maal scoorde en weer een voorsprong nam die ze ook niet meer uit handen gaf. Twins kwam nog wel dichterbij in de zevende inning dankzij een honkslag van Max Kops, die daarmee het vijfde punt van Twins 2 binnensloeg, maar kon verder geen vuist meer maken. Verdedigend zat het niet goed in elkaar gisteravond. Er werden maar liefst vijf veldfouten gemaakt. Gek genoeg leverden die slechts één onverdiend punt op maar desondanks kon Tridents dankzij die vijf veldfouten toch drie maal scoren.

Nadat Matthew Joossens de heuvel had verlaten nam Dick van Heesch het werpen over. In de achtste en negende inning hield hij Tridents van scoren af en gooide hij één maal drie slag en één maal vier wijd.

Vanmiddag speelt Twins 2 thuis tegen Tridents. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here