NEWS

Nipte overwinning voor Twins 2

door Chris Kabout

Gisteren trad Twins 2 aan tegen The Hawks in Dordrecht. Het grootste deel van de wedstrijd keken de Oosterhouters tegen een achterstand aan die uiteindelijk in de laatste innings werd omgebogen. Met negen veldfouten (Twins 4 en The Hawks 5) was het verdedigend geen geweldige pot. Twins 2 stapte na tien innings met een 10-9 overwinning van het veld.

Op het werpen van Jan van den Hurk scoorde The Hawks zeven punten in zeven innings, waarvan er slechts vier verdiend waren. Raf Cocu nam in de achtste inning het werpen over en stond in de resterende drie innings nog twee punten toe.

In de eerste inning kwam Henny Doelmalik dichtbij het eerste punt voor Twins maar Max Kops en Mick Molenaar gingen beiden uit en dus bleef Hennie op het derde honk steken. The Hawks daarentegen sloegen wel toe in de eerste inning en kwamen drie maal over de thuisplaat.

Maar in de derde inning kon Twins 2 weer aansluiten toen Raf Cocu en Teun van der Meer scoorden op honkslagen van Koen Postelmans en Dick van Heesch. 
In de volgende vier innings liep The Hawks uit naar een 7-4 voorsprong maar nadat Twins in de zevende inning weer een puntje dichterbij gekomen was, nam het voor het eerst in de wedstrijd de leiding in de achtste inning. Teun van der Meer, Koen Postelmans en Jerzy van Gool kwamen door honkslagen op de honken. Teun scoorde op de honkslag van Jerzy, Koen en Jerzy schoven beiden een honk op op een wilde worp en scoorden uiteindelijk door een honkslag van Mick Molenaar.

Maar de voorsprong duurde niet lang. Raf Cocu stond de enige twee punten van zijn heuveloptreden toe in de tweede helft van de achtste inning en daarmee kwamen de Dordrechters weer op voorsprong. Maar in de negende inning sloeg Dick van Heesch met een tweehonkslag Teun van der Meer, die met vier wijd op de honken gekomen was, over de thuisplaat voor de gelijkmaker. Raf schakelde twee man met drie slag uit en de derde nul werd gemaakt toen een van de Dordrechters overmoedig werd en het derde honk tevergeefs propeerde te stelen.  Dus met een 9-9 stand waren er extra innings nodig.

Met één uit in de tiende inning kwam Max Kops door een geraakt werper op de honken. Vervolgens stal hij het tweede honk en scoorde uiteindelijk toen de tweede honkman van The Hawks een veldfout maakte op een geslagen bal van Raf Cocu.

Raf op zijn beurt hield de boel goed dicht in de tweede helft van de tiende inning. Nadat hij twee maal vier wijd had gegooid, schakelde hij de volgende drie slagmensen van The Hawks met drie slag uit en was de overwinning een feit.

Raf gooide in drie innings zes maal drie slag en kreeg de W achter zijn naam.

Teun van der Meer en Koen Postelmans waren vandaag de besten aan slag. Beiden sloegen 3 uit 4.
Teun sloeg een tweehonkslag en scoorde drie maal, Koen sloeg een punt binnen en scoorde twee maal.

Overige slagresultaten:

Jerzy van Gool: 2 uit 6 met een binnengeslagen punt
Henny Doelmalik: 2 uit 5
Max Kops: 1 uit 5 met een driehonkslag
Mick Molenaar: 2 uit 4 met drie binnengeslagen punten
Raf Cocu: 2 uit 6 met een binnengeslagen punt
Dick van Heesch: 2 uit 4 met een tweehonkslag en twee binnengeslagen punten.

Vandaag speelt Twins 2 thuis op sportpark De Slotbosse Toren. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here