NEWS

Pitching klapt in elkaar, Twins verlies met dubbele cijfers

door Chris Kabout

Een grote nederlaag tegen L&D Amsterdam Pirates vanavond in Rosmalen. Vijf innings lang wist De Glaskoning Twins in het spoor van de Amsterdammers te blijven maar daarna was de koek op en liep Pirates uit naar een 13-2 overwinning.

Jan Evertse knokte zich door vijf innings en ondanks dat hij niet lekker in de wedstrijd zat, hij gooide acht maal vier wijd, wist hij Twins toch in de wedstrijd te houden. Jan verliet de wedstrijd bij een 3-2 achterstand, een stand waarbij Twins nog iets terug had kunnen doen. Maar de slagploeg werd behoorlijk in toom gehouden door de off-speed pitches en curvjes van Rob Cordemans.

Twins nam nog wel een voorsprong in de eerste inning toen Jarreau Martina na een driehonkslag kon scoren op de honkslag van Ruar Verkerk. Pirates nam daarna de leiding in de tweede inning. Met de honken vol kon Victor Draijer de gelijkmaker scoren en Remco Draijer bracht Pirates op voorsprong toen hij Rodney Daal binnen sloeg.

Toen was er nog geen vuiltje aan de lucht. Twins bracht de score weer in evenwicht in de vierde inning. Shurman Marlin kwam op de honken door een honkslag en schoof op naar het tweede honk toen Sam Kennelly een opofferingsstootslag neerlegde en scoorde op de honkslag van Brian Biezen. Maar daar hield het offensief op voor Twins.

En ook verdedigend klapte het in elkaar bij Twins. Jakob Syrén kon de schade nog enigzins beperken door twee punten toe te staan in de zesde inning, maar Nick Peels kon ondanks twee nullen de zevende inning niet uitkomen en stond acht punten toe. Uiteindelijk was het Chris Gé die Twins de inning uit hielp nadat hij door manager Kevin Knollenburg naar de heuvel werd gedirigeerd.

Rob Cordemans stond slechts zes honkslagen toe aan Twins waarvan Shurman Marlin er twee voor zijn rekening nam (2 uit 3). Jarreau Martina (1 uit 3), Ruar Verkerk (1 uit 3), Brian Biezen (1 uit 3) en Dave Janssen (1 uit 2) sloegen de andere honkslagen.

Komende zaterdag neemt Twins het in Amsterdam op tegen Pirates. Zondag speelt de ploeg weer thuis op sportpark De Slotbosse Toren. Aanvang 15:00 uur.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here