NEWS

Simpele overwinning voor De Glaskoning Twins

door Chris Kabout

De wedstrijd werd onder aardig wat publieke belangstelling gespeeld.

In de openingswedstrijd van het seizoen van De Glaskoning Twins, kwamen de Oosterhouters nooit echt in de problemen. Met 10-3 zette Twins Silicon Storks eenvoudig aan de kant. Ruar Verkerk was met vijf binnengeslagen punten de meest productieve slagman.

Manager Kevin Knollenburg zette vandaag twee van zijn nieuwe aanwinsten in. Op de heuvel Shogo Nakashima en Sam Kennelly op het tweede honk.

Shogo deed het behoorlijk goed maar werd na de vierde inning en zestig pitches al van de heuvel gehaald en vervangen door Mic van de Ven. Shogo stond drie honkslagen en twee maal vier wijd toe en schakelde vier slagmensen met drie slag uit. Toch had hij in de eerste inning de hulp van zijn verdediging nodig. Nadat hij de eerste slagman van Storks had uitgeschakeld, liet hij de volgende met vier wijd ballen ontsnappen. Runai Coran sloeg vervolgens een honkslag richting het rechtsveld waarop Jurriaan DIjk kon doorstomen naar het derde honk. Uiteindelijk kwam Shogo zonder schade uit de inning dankzij een dubbelspel waarbij Sam Kennelly de tweede nul maakte via een vangbal en de bal vervolgens snel richting Dennis de Quint gooide die de derde nul op het tweede honk maakte.

Twins had inmiddels al een 6-0 voorsprong genomen toen het er op leek dat de ploeg in de vijfde inning in de problemen zou komen. Mic van de Ven, die net Shogo Nakashima vervangen had, gooide vier keer achter elkaar vier wijd, wat Storks een punt opleverde. Kevin Knollenburg besloot Mic toen te vervangen door Jan Evertse, die vervolgens orde op zaken stelde door middel van één keer drie slag en een dubbelspel. Jan gooide vervolgens de wedstrijd uit. In de resterende vier innings, stond Jan nog twee punten toe waarvan er één verdiend was. Jan gooide vier maal vier wijd en tevens vier maal drie slag.

Aan slag liep het vandaag allemaal op rolletjes. In de eerste, tweede en vierde inning, scoorde Twins twee punten. In de eerste inning tekende Ruar Verkerk voor de twee punten doordat hij een homerun sloeg en Jarreau Martine met zich meenam. In de zesde inning maakte Jarreau Martina er een one-man show van. Hij kwam met vier wijd op de honken, stal het tweede honk en kon door een foute aangooi van catcher Jurriaan Dijk opschuiven naar het derde honk, waarvanaf hij scoorde op een wilde worp.
Voorzover de wedstrijd nog niet beslist was, scoorde Twins in de achtste inning nog drie maal. Nadat Dave Janssen en Brian Biezen op de honken gekomen waren, gaf manager Knollenburg opdracht voor een double steal. Met beide lopers in scoringspositie kwam Ruar Verkerk door met een tweehonkslag langs de eerste honklijn waardoor Brian en Dave konden scoren. Ruar scoorde uiteindelijk dankzij Dennis de Quint die in een velderskeus sloeg waardoor Shurman Marlin uit ging op het tweede honk.

De uitslag had nog vele malen groter kunnen zijn als Twins de acht lopers die achterbleven op de honken ook over de thuisplaat had kunnen sturen.

Jan Evertse kreeg de winst achter zijn naam. Ruar Verkerk was met 4 uit 5 de beste slagman bij de Oosterhouters.

Komende zaterdag speelt De Glaskoning Twins in Den Haag. Zondag is de “home opener” op sportpark De Slotbossetoren om 15:00 uur.

 

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here