NEWS

Sterk Twins verliest nipt van iets sterker Pirates

door Chris Kabout

In een zeer aantrekkelijk duel waarin beide ploegen een voorsprong namen, was het uiteindelijk L&D Amsterdam Pirates dat aan het langste eind trok. Lang deden beide ploegen nauwelijks voor elkaar onder, maar in de laatste inning liep Pirates weg en gaf het de Glaskoning Twins het nakijken. De uitslag gaf in de verste verte niet de krachtsverhoudingen weer: 9-4. 

Op het werpen van Misja Harcksen, die vorige week nog aangaf last van een blessure te hebben en zeer waarschijnlijk vanuit de bullpen zou gooien met de resterende playoffwedstrijden maar die toch verrassend genoeg de wedstrijd startte, nam Pirates in de derde inning een 2-0 voorsprong. Die voorsprong duurde echter niet lang. In dezelfde inning kwam Bob van der Meer op de honken door een honkslag naar het rechtsveld en schoof op naar het derde honk dankzij een goed neergelegde stootstlag van Jarreau Martina. Dankzij een honkslag van Dennis de Quint langs de eerste honklijn, die met een zéér twijfelachtige call als goed geslagen ball gezien werd door de eerste honkscheidsrechter, wisten Bob van der Meer en Jarreau Martina over de thuisplaat te komen en de score in evenwicht te brengen.

Toch was het in de zesde inning weer Pirates dat een voorsprong nam. Toen Kenny Berkenbosch over de thuisplaat kwam op een honkslag van Rachid Gerard. Toch toonde Twins weer veerkracht. Shurman Marlin bracht Twins op voorsprong doordat hij de bal hoog over het rechtsveld hek sloeg en daarbij Ruar Verkerk met zich meenam.

Helaas ging het in de negende inning helemaal mis. Nadat Jakob Syrén twee vrije lopen had toegestaan werd hij vervangen door Thijs Steenwijk. Op de vierde pitch die Thijs gooide joeg Remco Draijer de bal voor een drie honkslag het verreveld in, precies tussen de midvelder en rechtsvelder in. Maar daarmee was het leed nog niet geleden. Dankzij een opofferingsslag, een homerun en honkslag, wist Pirates nog vier maal te scoren en uiteindelijk de geflatteerde einduitslag van 9-4 op het scorebord te zetten.

Net als afgelopen donderdag speelde Twins erg goed maar ook nu bleef het met lege handen achter. Aan slag deed Twins nauwelijks onder voor de Amsterdammers. Negen honkslagen tegen elf.

Kevin Heijstek werd de winnend pitcher. Jakob Syrén kreeg het verlies achter zijn naam.

Shurman Marlin was de beste slagman voor Twins met twee honkslagen uit drie slagbeurten en twee binnengeslagen punten.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here