NEWS

Twins 2 sluit de reguliere competitie af met een nederlaag

door Chris Kabout

Na gisteren in Oosterhout door Kinheim met 8-1 te zijn verslagen bleef Twins 2 vandaag in Haarlem ook aan de verkeerde kant van de score. Kinheim was met 7-0 te sterk.

Zowel verdedigend als aanvallend kwam Twins 2 er niet aan te pas vandaag. De slagploeg werd in toom gehouden door de Haarlemse pitchers, die slechts drie honkslagen toestonden, maar verdedigend zat het vandaag zeker niet goed in elkaar, getuige de zes veldfouten die door Twins werden gemaakt. Deze veldfouten leverden Kinheim vier onverdiende punten op.

Koen Postelmans deed het als startend werper zo slecht nog niet. Hij hield het vijf innings vol en stond daarin twee onverdiende punten, slecht drie honkslagen en één vrije loop toe. Dit resulteerde in een WHIP van .800 wat zeer goed te noemen is. Koen had 75 worpen nodig om dit te bereiken. Zijn opvolger, Reynaldo Sarmiento Claro had evenveel worpen nodig om drie innings te volbrengen. In die drie innings stond hij vijf punten toe waarvan er twee onverdiend waren. Reynaldo gooide twee maal drie slag en stond vier vrije lopen toe.

Twee keer wist Twins 2 een loper op het derde honk te krijgen maar net zoveel keren strandde de loper daar. Van de drie slagmensen die een honkslag produceerden was Teun van der Meer het beste aan slag met 1 uit 3. De overige twee, Raf Cocu en Matthew Joossens sloegen beiden 1 uit 4.

In de competitie om het kampioenschap van de overgangsklasse zal Kinheim de eerstvolgende tegenstander zijn voor Twins 2. Voor Kinheim is er veel te verliezen aangezien de club terug wil naar de hoofdklasse. Voor Twins 2 zal het een stuk ontspannender spelen zijn nu zij zich veilig hebben gespeeld.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here