NEWS

Twins 2 verliest in twaalf innings

door Chris Kabout

In een gelijkopgaande wedstrijd ging Twins 2 met een 2-1 voorsprong de zevende inning in maar toen maakte Tridents gelijk. Toen na negen innings de stand nog steeds 2-2 was was een verlenging noodzakelijk. Een verlenging waarin Tridents in de twaalfde inning vier maal scoorde, een klap die Twins 2 niet meer te boven kwam en waardoor men dus met 6-2 verloor.

Jan van den Hurk hield Tridents behoorlijk goed in toom in een pitchersduel. Pas in de zesde inning stond hij het eerste punt van Tridents toe waardoor de stand gelijk werd getrokken.
In de vierde inning had Twins een voorsprong genomen. Raf Cocu kwam met een honkslag door het midden op de honken en schoof op naar het derde honk danzij een tweehonkslag naar het linksveld die Dick van Heesch sloeg. Nadat Ben van Dulken vier wijd had gekregen en de honken volliepen, kon Raf Cocu scoren dankzij Ferre van Hees, die uitging van 6 naar 3.

De voorsprong zou slechts twee innings duren. Maar in de tweede helft van de zesde inning nam Twins 2 weer het inittiatief. Weer kwam Raf Cocu door een honkslag op de honken en door een wilde worp schoof hij op naar het tweede honk. Dankzij een infield hit van Ferre van Hees kon Raf over de thuisplaat komen en Twins weer op een voorsprong zetten. Maar ook deze keer zou de voorsprong niet lang standhouden. In de zevende inning kwam Tridents weer op gelijke hoogte dankzij een tweehonkslag en een honkslag.

In de resterende twee innings werd er niet meer gescoord. Ook in de tiende en de elfde inning wisten beide teams niet tot scoren te komen maar uiteindelijk trok Tridents in de twaalde inning de wedstrijd naar zich toe. Raf Cocu, die Jan van den Hurk in de zevende inning afloste, begon de inning slecht door een geraakt werper en twee maal vier wijd te gooien. Een vrije loop met alle honken bezet en een driehonkslag stelden Tridents in staat om een beslissende 6-2 voorsprong te nemen.

De laatste inning buitenbeschouwing latend, speelde Twins 2 een goede wedstrijd vandaag waarin het veld geen fouten maakte. Raf Cocu sloeg 2 uit 5 en was daarmee de beste slagman.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here