NEWS

Twins 2 verliest ruim van Euro Stars

door Chris Kabout

Gisteren verloor Twins 2 opnieuw ruim van Eurostars maar dit maal konden de negen innings wel worden uitgespeeld. Twins scoorde vijf maal terwijl Euro Stars dertien maal over de thuisplaat kwam.

De wedstrijd van gisteren kan in het kort worden samengevat als foutenfestival. Maar liefst zeven van de dertien punten waren onverdiend. Als die punten niet gescoord waren dan had Twins 2 alsnog verloren, maar een 6-5 uitslag was toch een stuk dragelijker geweest.

Koen Postelmans deed het nog heel redelijk. In vier innings stond hij twee (verdiende) punten toe, zette hij twee man met drie slag aan de kant en stond hij slechts één vrije loop toe. Zijn opvolger op de heuvel, Raf Cocu hield het vervolgens 3 1/3 innings vol. Doordat de verdediging verre van alert was kreeg Raf elf punten om zijn oren waarvan er dus maar vier verdiend waren. Matthew Joossens stond de laatste 1 2/3 inning op de heuvel en wist Euro Stars van scoren af te houden.

In eerste instantie ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op en nam Twins zelfs een 5-2 voorsprong. Ook nadat Euro Stars in de vijfde inning had gescoord bleeft Twins nog de leidende ploeg. Maar in de zesde inning ging alles fout wat er maar fout kon gaan en scoorde Euro Stars vijf maal, een klap die Twins 2 niet meer te boven kwam.

In de eerste inning was het Matthew Joossens die de score opende. Hij kwam op het honk door een honkslag, stal het tweede honk, schoof op naar drie doordat Henny Doelmalik uitging van 6 naar 3 en scoorde uiteindelijk op een tweehonkslag van Teun van der Meer. Ook in de derde inning was het Matthew die scoorde, dit maal op een opofferingsslag naar het midveld door Jerzy van Gool. In de vierde inning nam Twins een comfortabel lijkende voorsprong, die uiteindelijk niet comfortabel genoeg bleek te zijn. Dick van Heesch, Thijmen Peters en Henny Doelmalik scoorden op de driehonkslag van Teun van der Meer.

Beste slagman voor Twins 2 was Teun van der Meer die een homerun tekort kwam voor de cycle. Teun sloeg 3 uit 5 en sloeg drie punten over de thuisplaat.

Komende vrijdag speelt Twins 2 tegen Tridents in het Neptunus Familiestadion. Zaterdag spelen ze thuis. Aanvang van die wedstrijd is 15:00 uur.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here