NEWS

Twins 2 verliest van Sparks

door Chris Kabout

De eerste wedstrijd na de zomerstop was geen succes voor Twins 2. Nadat de ploeg zich in de eerste helft van het seizoen voor de Top 8 competitie had geplaatst, ging de ploeg in Haarlem kansloos met 9-3 ten onder tegen Sparks.

Met een krappe selectie kwam Twins 2 tot twee maal toe op voorsprong maar uiteindelijk had Sparks de langste adem. Verdedigend zat het vandaag goed in elkaar aangezien er slechts één veldfout werd gemaakt.

Aan slag kon men echter geen potten breken. Doordat Twins 2 slechts negen spelers tot haar beschikking had, speelde men vandaag zonder aangewezen slagman. Matthew Joossens kwam door een honkslag in de eerste inning op de honken. Nadat hij het tweede honk gestolen had, schoof hij een honk op dankzij Henny Doelmalik, die uitging van 4 naar 3. Teun van der Meer sloeg Matthew binnen met een honkslag naar het midveld. Sparks zou echter in haar eerste slagbeurt de stand alweer gelijk maken.

In de tweede inning was het toch weer Twins dat brutaal de voorsprong nam. Openingsslagman Dick van Heesch kwam met vier wijd op de honken. Hij schoof op naar twee dankzij een opofferingsstootslag van Kars Sieben. Op een grondbal van Gijs van Zalingen, waarop Gijs uitging van 4 naar 3, schoof Dick op naar het derde honk. Toen Jan van den Hurk de bal richting het eerste honk sloeg, kreeg de eerste honkman van Sparks de bal niet onder controle en kon Dick over de thuisplaat komen en Twins 2 weer op voorsprong brengen.

In de zevende inning kon Gijs van Zalingen nog een keer scoren voor Twins 2, maar toen had Sparks al een beslissende voorsprong genomen. Uiteindelijk scoorde Sparks nog vier “insurance” runs in de zevende inning waarmee de wedstrijd definitief beslist werd.

Jan van den Hurk stond zes innings op de heuvel waarin hij vijf punten toestond, waarvan vier verdiend. Verder stond hij zeven honkslagen en twee vrije lopen toe. Ben van Dulken hield het slechts 1/3 inining vol. Met hem op de heuvel scoorde Sparks vier maal waarvan drie keer verdiend. Dick van Heesch gooide 1 2/3 inning waarin hij één vrije loop toestond en één keer drie slag gooide. Dick hield Sparks verder van scoren af.

Van de zes honkslagen die Twins 2 produceerde, kwamen er twee van de knuppels van Matthew Joossens (2 uit 4) en Teun van der Meer (2 uit 4). Gijs van Zalingen en Ben van Dulken sloegen beiden 1 uit 4.

Morgen speelt Twins 2 de thuiswedstrijd op sportpark De Slotbosse Toren. Aanvang van de wedstrijd is 14:00 uur.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here