NEWS

Twins 2 verslaat Onze Gezellen in voorlaatste wedstrijd van het seizoen

door Chris Kabout

Ondanks het druilerige weer kon de wedstrijd van Twins 2 gisteren gewoon (uit)gespeeld worden. Het was welliswaar geen ruime overwinning maar de verdediging hield goed stand waardoor Onze Gezellen niet verder kwam dan drie punten en Twins 2 uiteindelijk met 5-3 won.

Zonder andere spelers tekort te doen kan wel gesteld worden dat Raf Cocu de man of the match was. Hij nam in de vijfde inning het werpen over van Matthew Joossens. Vanaf dat moment kwam Onze Gezellen niet meer in het verhaal voor. Raf stond nog slechts één honkslag toe en zette in slechts 4 2/3 inning twaalf (!) man met drie slag aan de kant.

Dit wil niet zeggen dat Matthew Joossens slecht gooide. Matthew stond in 4 1/3 inning drie punten toe waarvan de laatste in de vijfde inning werd gescoord. Maar toen stond Twins 2 al op een voorsprong die zij dus niet meer uit handen zou geven.

Naast dat Raf als een ware ace stond te gooien, hielp hij zijn ploeg ook aan slag op weg. Nadat de honken door drie maal vier wijd waren volgelopen in de eerste inning, sloeg hij met een honkslag naar het rechtsveld twee punten binnen.

Andere spelers die aan slag bijdroegen aan de overwinning waren Jerzy van Gool, die in de tweede inning Ben van Dulken met een honkslag over de thuisplaat sloeg en die in de vierde inning na een driehonkslag geslagen te hebben door Max Kops binnen werd geslagen. Raf Cocu scoorde na een tweehonkslag in de achste inning door een honkslag van Alrick van Gool het vijfde punt voor Twins. 

Er waren meerdere slagmensen die .500 sloegen: Jerzy van Gool (2 uit 4), Max Kops (2 uit 4), Raf Cocu (2 uit 4), Alrick van Gool (1 uit 2) en Koen Postelmans (1 uit 2). Ben van Dulken sloeg 1 uit 4.

Dankzij deze overwinning is Twins 2 geklommen naar de zesde plaats. Qua punten staat de ploeg gelijk met Wassenaar, maar dankzij het veel betere runsaldo staan de Oosterhouters een plekje hoger.

Het zal geen verbazing wekken dat de wedstrijd van vandaag in Haarlem is afgelast. Het voorstel is gedaan om deze volgend weekend in te halen. 

Deze thuiswedstrijd was voor twee leden van dit team de laatste. Hennie Doelmalik stopt omdat hij voorrang geeft aan zijn studie en teambegeleider/scoorder Hans Vaatstra stopt omdat hij vanwege een drukke baan behoeft heeft aan meer rust in de weekeinden.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here