NEWS

Twins 2 verslaat Pirates 2, definitief bij bovenste acht

door Chris Kabout

Waar Twins 2 op zaterdag in de laatste inning een voorsprong uit handen gaf, wist de Oosterhoutse ploeg gisteren een 2-0 achterstand om te buigen in een 9-2 overwinning. Hiermee verzekerde Twins 2 zich meteen van het spelen van wedstrijden bij de Top 8 van de competitie.

Image may contain: 16 people, including Hans Vaatstra, people smiling, baseball and outdoor

Na vier innings had Pirates 2 een 2-0 voorsprong. Maar Twins 2, dat twee spelers van het eerste had geleend, had het vermogen om deze achterstand om te zetten in een voorsprong. Een offensieve uitbarsting in de vijfde inning kantelde de wedstrijd. Teun van der Meer opende de score op een honkslag van Jerzy van Gool die op zijn beurt weer scoorde op een klap van Dave Janssen, die door een fout vijf op de honken kwam. Daarvoor had Ben van Dulken nog het tweede punt gescoord op een klap van Henny Doelmalik. Henny scoorde op een honkslag van Raf Cocu, waarop Dave Janssen ook kon scoren.

Koen Postelmans stond welliswaar twee punten toe aan de Amsterdammers maar hield Twins 2 wel in de wedstrijd. In vijf innings gooide Koen twee maal drie slag en één maal vier wijd en stond hij zes honkslagen toe. Hiermee kreeg hij de W achter zijn naam.

De vijf punten in de vijfde inning waren nog niet alles. In de zesde inning scoorde Twins 2 er nog eens lustig op los door drie maal over de thuisplaat te komen. In de negende inning werd er nog één maal gescoord.

Matthew Joossens nam in de zesde inning het werpen van Koen Postelmans over. Hoewel Matthew geen spectaculaire cijfers liet noteren gooide hij een degelijke pot. Hij stond in vier innings slechts één honkslag toe en gooide één maal drie slag.

Jerzy van Gool was de beste slagman met vier honkslagen uit vijf slagbeurten. Jerzy sloeg een tweehonkslag, sloeg één punt binnen en scoorde zelf drie maal.

Overige slagprestaties:

Henny Doelmalik: 1 uit 5 met een binnengeslagen punt
Dave Janssen: 1 uit 5 met twee binnengeslagen punten
Christopher Gé: 3 uit 4 met een tweehonkslag en een binnengeslagen punt
Raf Cocu: 2 uit 5 met twee binnengeslagen punten
Ben van Dulken: 1 uit 3

Zoals al in de inleiding vermeld, speelde Twins 2, met nog twee wedstrijden te spelen, zich gisteren veilig. Door de overwinning kan HCAW, dat negende staat, de vijf punten achterstand niet meer inlopen. Twins verzekerde zich dus van het spelen van wedstrijden om het kampioenschap van de overgangsklasse. Zij zullen in deze competitie de volgende tegenstanders treffen:

Kinheim, Eurostars, RCH-Pinguïns, Wassenaar, Onze Gezellen, Tridents en Sparks.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here