NEWS

Twins 2 wint eerste wedstrijd in Top 8

door Chris Kabout

Na op zaterdag met ruime cijfers te hebben verloren, verwelkomde Twins 2 zondag Sparks op sportpark De Slotbosse Toren. Ondanks dat Twins 2 aardig wat meer honkslagen sloeg dan de Haarlemse tegenstander, werd het aan het einde toch nog spannend. Desondanks schreef Twins de eerste winst in de Top 8 bij: 10-8

In de eerste inning nam Twins al een flinke voorsprong. Er kwamen tien mensen aan slag en dankzij een tweehonkslag van Teun van der Meer en honkslagen van Henny Doelmalik en Dick van Heesch kwamen er vijf punten over de thuisplaat.

In de tweede inning werden er nog twee punten aan de score toegevoegd toen Matthew Joossens dankzij een honkslag op de honken kwam en doorschoof naar het tweede honk dankzij een honkslag van Max Kops. Met Teun van der Meer aan slag, voerden Joossens en Kops een double steal uit waardoor beiden in scoringspositie kwamen. Dankzij een honkslag van Mick Molenaar kwam Matthew Joossens over de thuisplaat en schoof Max Kops op naar het tweede honk voordat hij kon scoren op een wilde worp.

In de tussentijd had Sparks één keer gescoord in de eerste helft van de tweede inning. In de innings die volgden sprokkelde Twins nog drie punten bij elkaar en kwam daarmee op tien runs. Zoals al gezegd in de inleiding, werd het nog spannend op het eind toen Sparks in de vierde inning vier maal scoorde en in de achtste inning drie maal. Maar uiteindelijk gooide Raf Cocu de deur dicht door in de negende inning drie slagmensen van Sparks met drie slag terug de dugout in te sturen en daarmee de save op zijn naam te schrijven.

Koen Postelmans werd vrij vroeg vervangen. Na 3 2/3 inning werd hij vervangen door Matthew Joossens. Koen stond vijf punten toe waarvan er slechts één verdiend was. Omdat hij minder dan vijf innings gooide kreeg hij de winst niet achter zijn naam. Matthew stond 4 1/3 inning op de heuvel waarin hij drie punten toestond aan de Haarlemmers en kreeg dus wel de W achter zijn naam.

Komend weekeinde speelt Twins 2 tegen één van de titelkandidaten RCH-Pinguïns. Op zaterdag speelt men thuis. Aanvang van de wedstrijd is 15:00 uur.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here