NEWS

Twins 2 wint in Bergschenhoek

door Chris Kabout

Van een pitchingduel zoals gisteren was vandaag absoluut geen sprake. Zeventien honkslagen voor Twins 2, tien voor Orioles. Dankzij die zeventien honkslagen won Twins met 13-10 en liep daardoor weer twee punten uit op HCAW 2.

Het leek qua wedstrijd een beetje op die van het eerste van Twins. Een grote inning, de zesde waarin acht punten werden gescoord en toch de voorsprong uit handen geven. Maar Twins 2 twee wist dan wel weer Orioles 8-8 te houden zodat er na negen innings extra innings nodig waren.

Toen in de tiende niet gescoord werd door beide ploegen, moest er nog een elfde aan vast worden geknoopt. In deze elfde inning kreeg Twins 2 elf mensen aan slag. Het begon allemaal met Ferre Vanhees die dankzij een honkslag op de honken kwam. Dankzij een opofferingsstootslag van Dick van Heesch schoof hij een honk op en dankzij een honkslag van Henny Doelmalik scoorde hij het negende punt voor Twins. Henny Doelmalik, Thijmen Peters, Jerzy van Gool en Raf Cocu zouden ook nog scoren en Twins op een 13-8 voorsprong brengen.

Orioles kwam uiteindelijk nog terug tot 13-10 maar wist niet meer door te drukken zodat Twins 2 als winnaar het veld afliep.

Voor hoofdcoach Rob Hendriks qua pitching een behoorlijke puzzel vandaag. Koen Postelmans stond slechts 2 2/3 inning op de heuvel en stond hierbij drie punten toe. Matthew Joossens hield het 4 1/3 inning vol en stond eveneens drie punten toe waarvan er één verdiend was. Raf Cocu gooide één inning en hield de nul en Jerzy van Gool gooide de laatste drie innings waarin hij drie punten (twee verdiend) toestond.

De beste slagman voor Twins 2 was Jerzy van Gool die 3 uit 4 sloeg met een tweehonkslag, daarbij drie punten binnensloeg en twee maal scoorde.

Overige slagresultaten:

Henny Doelmalik: 2 uit 7
Thijmen Peters: 2 uit 6
Raf Cocu: 1 uit 5
Teun van der Meer: 1 uit 6
Ben van Dulken: 1 uit 2
Dick van Heesch: 1 uit 4
Koen Postelmans: 2 uit 4
Ferre Vanhees: 2 uit 4
Matthew Joossens: 2 uit 5

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here