NEWS

Twins 2 wint laatste wedstrijd van het seizoen

door Chris Kabout

Ondanks dat er niets meer op het spel stond voor beide ploegen, moest zaterdag de verregende wedstrijd van vorige week toch nog gespeeld worden. In Haarlem bleeft Twins 2 aan de goede kant van de score ondanks dat men ternauwernood een negental op de been kreeg. Twins versloeg Onze Gezellen met 9-5.

Een tweehonkslag van Matthew Joossens was de inleiding tot een inning waarin twee punten gescoord werden. Matthew schoof een honk op door een doorgeschoten bal en kon scoren dankzij een fout van de midvelder nadat Teun van der Meer de bal zijn richting opgeslagen had. Teun kon door die veldfout het tweede honk bereiken. Ook in zijn geval zorgde een doorgeschoten bal er voor dat hij het derde honk kon bereiken. Doordat Raf Cocu op het honk kwam doordat de tweede honkman van Onze Gezellen zijn linedrive niet onder controle kreeg, wist Teun van der Meer het tweede punt te scoren.

Nadat er in de tweede inning niet gescoord was, zorgden een driehonkslag van Max Kops en een honkslag van Teun van der Meer ervoor dat er twee maal gescoord kon worden en Twins 2 een 4-2 voorsprong kon nemen.

Na een scoorloze vierde inning, liep Twins langzaam weg. Een punt in de vijfde, twee in de zesde en twee in de negende inning resulteerden uiteindelijk in negen punten voor Twins 2.

in de tussentijd stond Raf Cocu sterk te gooien. In de eerste drie innings gooide hij vijf maal drie slag en stond hij twee punten toe. In de resterende vijf innings die hij op de heuvel stond, gooide Raf nog eens zes maal drie slag. Matthew Joossens, die het werpen in de tweede helft van de negende inning overnam, maakte twee snelle nullen voordat hij toch nog twee punten moest toestaan aan Onze Gezellen dankzij een tweehonklslag van Jesse Aussems, die volgend seizoen het tweede van Pirates onder zijn hoede krijgt.

Met 4 uit 5 was Matthew Joossens de beste slagman voor Twins.

Dankzij deze overwinning is Twins 2 als vijfde geëindigd in de overgangsklasse. Twins 2 heeft welliswaar evenveel punten als Onze Gezellen maar door het onderlinge resultaat, twee keer winst voor Twins 2, eindigt Twins dus een plek hoger in de eindrangschikking.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here