NEWS

Twins 2 wint van Sparks, klimt naar achtste plaats

door Chris Kabout

Met een overwinning op het Haarlemse Sparks klom Twins 2 vandaag naar de veilige achtste plaats in de stand van de overgangsklasse. Op sportpark De Slotbosse Toren werd het 11-8.

Verdedigend zat het vandaag bij beide ploegen niet echt goed in elkaar getuige de negen veldfouten die er gemaakt werden.

Nadat Sparks op 1-0 was gekomen in de eerste helft van de eerste inning nam Twins het initiatief. Met twee punten in de tweede helft van de eerste inning, kwam het op voorsprong en gaf deze niet meer uit handen.

De meeste punten werden gescoord in de vierde inning. Henny Doelmalik kwam als openings slagman op de honken dankzij een geraakt werper. Henny bereikte het derde honk dankzij een tweehonkslag van Jerzy van Gool. Met lopers in scoringspositie sloeg Mick Molenaar de bal richting het derde honk. Een veldfout van de derde honkman van Sparks stelde Henny in staat om te scoren. Mick kwam door de fout op het tweede honk en Jerzy schoof op naar het derde honk. Honkslagen van Raf Cocu, Teun van der Meer, Robin Bömers en Ben van Dulken zorgden voor nog twee punten.

Hoofdcoach Rob Hendriks gebruikte vandaag twee werpers. Koen Postelmans gooide 4 2/3 inning waarin hij vijf punten (twee verdiend) op zes honkslagen toestond, drie maal drie slag en drie maal vier wijd gooide en kreeg daarmee de W achter zijn naam. Raf Cocu stond 4 1/3 op de heuvel. Raf stond drie punten op twee honkslagen en een vrije loop toe en schakelde vier man met drie slag uit.

Raf Cocu was vandaag de beste slagman met vier honkslagen uit vijf slagbeurten. Raf sloeg vier punten binnen en scoorde één maal zelf.

Overige slag resultaten:

Matthew Joossens: 1 uit 5
Jerzy van Gool: 1 uit 3 met een tweehonkslag
Mick Molenaar: 1 uit 5
Teun van der Meer: 1 uit 5
Robin Bömers: 1 uit 3
Ben van Dulken: 2 uit 4
Gijs van Zalingen: 1 uit 3

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here