NEWS

Twins haalt Japanse werper

Redelijk tegen de verwachtingen in heeft De Glaskoning Twins toch besloten om een Japanse werper aan de pitching staff toe te voegen. Het betreft de 26-jarige Sora Sakashita uit de prefectuur Shizuoka (+/- 70 kilometer ten zuidwesten van Yokohama).

Aangezien er dit seizoen niemand degradeert uit de hoofdklasse, zou je verwachten dat clubs hun geld aan andere zaken besteden dan aan buitenlandse spelers. De Glaskoning Twins koos er uiteindelijktoch voor om een Japanse werper binnen te halen.

Je kunt zeggen dat Twins veel geluk heeft gehad dat het deze pitcher kon krijgen. Eigenlijk zou hij dit seizoen in de VS spelen bij de Saranac Lake Surge. Dit team komt uit in de independent Empire Baseball League. Maar door de uitbraak van het coronavirus in de VS, liepen de zaken voor hem anders dan verwacht.

Sora speelde op universiteitsniveau in Japan bij de Shizuoka University. De rechtshandige werper speelde de afgelopen twee seizoenen bij de Yamagishi Logisters in Japanse Industrial League.

Nadat zijn avontuur in de VS in duigen viel voegde hij zich bij de Asian Breeze, een travel team dat demonstratiewedstrijden speelt. Hierdoor hoopte hij zich in de kijker te spelen, hetgeen gelukt is.

Zijn statistieken op de website van de Asian Breeze zijn wat beperkt dus het is wat moeilijk om een compleet beeld te krijgen. Sora stond tot nu toe vijf maal op de heuvel stond daarbij vijf honkslagen toe, gooide drie maal vier wijd en vier maal drie slag. Zijn ERA staat op 3.60.

Tot zijn arsenaal van pitches behoren een fastball (two seamer en four seamer), een trage curveball, een cutter en een splitter, ook wel een forkball genoemd.

De volgende video geeft een impressie van wat Sora in huis heeft.

Sora’s Twitter account¬†staat vol met filmpjes waarin hij zijn worpen toont.

Wij wensen Sora veel succes dit seizoen bij De Glaskoning Twins.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here