NEWS

Twins houdt huis in Amersfoort en krijgt hulp van Storks

door Chris Kabout

Na een ontluisterende nederlaag, afgelopen donderdag tegen Cityside Apartments Quick Amersfoort, sloeg De Glaskoning Twins flink van zich af vandaag. Twee innings waren voldoende om de winst naar zich toe te trekken. Twins won dan ook met 10-2.

Ondanks dat hij twee punten toestond, gooide Shogo Nakashima een geweldige wedstrijd. De Japanner gaf de laatste tijd aan last van zijn rug te hebben maar daar was aan de manier waarop hij Quick Amersfoort in toom hield, niets van te merken.

De Amersfoortse ploeg nam in de vierde inning een 1-0 voorsprong maar die werd in de zesde inning weggewerkt door Twins. Ruar Verkerk en Shurman Marlin begonnen de inning beiden met een tweehonkslag waardoor Twins de stand gelijk kon trekken. Dankzij vier opeenvolgende honkslagen van Sam Kennelly, Jamie Verheyleweghen, Bob van der Meer en Dave Janssen kon de Oosterhoutse ploeg twee maal kon scoren. Opofferingsslagen van Brian Biezen en Jarreau Martina zorgden nogmaals voor twee punten. De honkslag van Dennis de Quint langs de derde honklijn stelde Dave Janssen in staat om het zesde punt voor Twins binnen te lopen.

Het punt dat Quick Amersfoort in de tweede helft van de zesde inning scoorde deerde niet. Twins had nog steeds een riante voorsprong van vier punten die de ploeg in de achtste inning uitbouwde.
Door een tweehonkslag van Dennis de Quint scoorde Jarreau Martina vanaf het tweede honk.
Het achtste punt van de wedstrijd kwam op wel een heel spectaculaire manier tot stand. Met Dennis de Quint op het derde honk en Ruar Verkerk op het eerste honk werd er een double steal uitgevoerd. Verkerk stal het tweede honk en De Quint stal de thuisplaat, iets wat niet heel vaak gebeurt. Met Ruar Verkerk op het tweede honk sloeg Sam Kennelly een homerun waarmee hij de stand op 10-2 bracht.

Jakob Syrén nam het werpen in de negende inning over van Shogo Nakashima. Ondanks dat hij een honkslag toestond aan Remian Denis, kreeg hij toch maar drie slagmensen tegenover zich. Denis sloeg de bal netjes langs de derde honklijn voor een honkslag maar was overmoedig toen hij er een tweehonkslag van wilde maken. Linksvelder Sam Kennelly streepte de bal naar korte stop Bob van der Meer, die vervolgens de bal naar tweede honkman Dennis de Quint gooide die Denis kon uittikken voor de tweede nul. De derde nul viel toen Jakob Syrén Rowan van Hoek met drie slag uitschakelde.

Shogo Nakashima kreeg de winst achter zijn naam. In acht innings stond hij twee punten, vijf honkslagen en twee vrije lopen toe en gooide hij drie maal drie slag.

Geen van de slagmensen van Twins sloeg meer dan twee honkslagen. Ruar Verkerk was met zijn twee honkslagen uit drie slagbeurten de beste slagman. Hij sloeg een twee honkslag en scoorde twee maal.

In de wedstrijd tussen Storks en DSS zorgde de Haagse ploeg voor een stunt. De ploeg die tot nu toe maar drie overwinningen en een gelijkspel had geboekt won sensationeel met 5-3 van de Haarlemmers. Door deze nederlaag is de strijd om de vierde plaats tussen Twins en DSS weer helemaal open.

Morgen speelt De Glaskoning Twins op sportpark De Slotbosse Toren tegen Quick Amersfoort. Aanvang van de wedstrijd is 14:00. Wij willen iedereen die de Oosterhoutse sport en in het bijzonder de Oosterhoutse honkbalsport een warm hart toedraagt, oproepen om Twins morgen te komen aanmoedigen. Ze kunnen elke steun gebruiken.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here