NEWS

Twins verzuimt score uit te breiden en verliest door één slechte inning

door Chris Kabout

Een wedstrijd met ups en downs vandaag. Helaas voor De Glaskoning Twins voerden de downs de boventoon. Nadat het in de eerste twee innings op rolletjes liep, ging het in de derde inning helemaal mis en boog Hoofddorp Pioniers een 3-0 achterstand om in een 6-3 voorsprong.

In de eerste inning nam Twins een 3-0 voorsprong dankzij drie achtereenvolgende honkslagen van Bob van der Meer, Dennis de Quint en Ruar Verker, een tweehonkslag van Shurman Marlin en een wilde worp van Dion Steijl.

In de tweede inning ontbeerde Twins dat beetje geluk dat je af en toe nodig hebt. Max Kops kwam met een honkslag op de honken. Nick Peels sloeg vervolgens een linedrive die goed leek te vallen en waardoor Max richting het tweede honk rende. Echter werd de bal met een uiterste poging door tweede honkman Tyler Boersma gevangen waardoor er een dubbelspel gemaakt kon worden.

In de daaropvolgende innings liet men Dion Steijl in de wedstrijd komen en kwam Twins tot de negende inning niet meer in scoringspositie.

In de derde inning kreeg Mic van de Ven het moeilijk. De eerste twee innings kwam hij fluitend door maar in de derde inning ging hij sukkelen met zijn controle. Vier vrije lopen, twee wilde worpen, een doorgeschoten bal en een foute aangooi bij een poging om een loper van het tweede honk te gooien stonden Pioniers om gelijk te komen. Mic werd vervangen door Jan Evertse die in eerste instantie de aanvalsdrift van PIoniers kon stoppen zodat de Hoofddorpers nog drie maal konden scoren maar uiteindelijk kwam hij de inning uit en gooide hij een sterke pot waarin hij geen punten toestond, mede dankzij een een mooie aangooi vanuit het linksveld waardoor een nul op de thuisplaat gemaakt kon worden.

Image may contain: one or more people and outdoor

Alsof de slechte derde inning nog niet genoeg was, sloeg het noodlot ook nog eens toe in de zevende inning. Nadat Jan Evertse Mervin Gario een vrije loop had gegeven, deed de laatste een steelpoging. Gario maakte een tuimeling bij het tweede honk waardoor hij zich blesseerde. Aan de kant van Twins deed Jarreau Martina, die net Dave Janssen achter de plaat vervangen had een poging om Gario uit te gooien, maar na de worp greep hij meteen naar zijn schouder/bovenarm en lag een tijdlang op de grond. Beide spelers gingen het veld af. Jarreau werd als catcher vervangen door Dennis de Quint.

In de negende inning kwam Twins nog in scoringspositie nadat Shurman Marlin op het derde honk gekomen was dankzij een honkslag van Sam Kennelly, maar de volgende twee slagmensen werden uitgevangen, mede door de straffe wind die vanuit het midveld het stadion inblies.

Een dure nederlaag want doordat Quick Amersfoort gelijkspeelde in Amsterdam en DSS won in Rotterdam, deelt Twins nu de vierde plaats met DSS met 27 punten en is Quick Amersfoort tot een punt genaderd. Alleen het positieve runsaldo van Twins geeft de ploeg een hogere notering dan DSS in de stand.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here