NEWS

Twins wint laatste wedstrijd van het seizoen op Japan Day

door Chris Kabout

Tijdens een zeer geslaagde Japan Day wist De Glaskoning Twins het seizoen winnend af te sluiten. In een aantrekkelijke wedstrijd (voor Twins fans tenminste) werd HCAW vrij gemakkelijk met 6-0 aan de kant gezet.

Shogo Nakashima die vandaag afzwaaide, gooide een gedegen wedstrijd. De Japanner stond 6.1 innings op de heuvel en stond daarin vier honkslagen toe en gooide één maal vier wijd en vier maal drie slag. Na één uit te hebben gemaakt in de zevende inning, kreeg Shogo een publiekswissel.

Image may contain: 3 people, people smiling, people playing sports, baseball and outdoor

Twins kwam in de derde inning op voorsprong door een solo homerun van Ruar Verkerk. Met twee uit in de vijfde inning wist Twins nogmaals te scoren. Honkslagen van Jarreau Martina, Dennis de Quint en Ruar Verkerk kregen Martina over de thuisplaat voor de 2-0 voorsprong.

Na een schitterende tweehonkslag van Jamie Verheyleweghen en twee vrije lopen voor Bob van der Meer en Max Kops sloeg Chris Gé de bal voor een drie honkslag het linksveld in waardoor alle lopers konden scoren. Het laatste punt van de wedstrijd werd gescoord door Brian Biezen die door geraakt werper op het honk was gekomen. Vanaf het derde honk wist Brian te scoren op een opofferingsslag van Jerzy van Gool naar het midveld.

Nadat Shogo Nakashima zijn publiekswissel had gekregen werd hij vervangen door Reynaldo Sarmiento Claro die aangaf ook zijn laatste wedstrijd voor Twins te hebben gespeeld. In de resterende 2.2 innings wist hij HCAW van scoren af te houden.

Omdat er vandaag niets meer op het spel stond werd er niet al te serieus gedaan. Manager Knollenburg die vier weken geleden aankondigde dat hij na dit seizoen het coachen laat voor wat het is, stond vandaag in het coachvak bij het derde honk. Knollenburg coachte het hele seizoen vanuit de dugout maar op zijn laatste dag als manager wilde hij het anders doen. In de achtste inning kreeg ook Knollenburg zijn publiekswissel en werd hij vervangen door Dennis de Quint.

Image may contain: 1 person, playing a sport, baseball and outdoor

Ook bij HCAW namen twee spelers afscheid. Vince Rooi hing na een carrière van minstens twintig jaar op het hoogste niveau, zijn spikes aan de wilgen, net als Kevin Weijgertse die na elf jaar op hoog niveau zijn honkbalcarrière beëindigde.

Japan Day was een geweldige afsluiting van een mooi honkbalseizoen in Oosterhout waarin De Glaskoning Twins voor het eerst in haar bestaan de playoffs haalde. Afgezien van twee grote nederlagen tegen Curaçao Neptunus wist Twins het haar tegenstanders flink moeilijk te maken en had het zelfs drie keer kans tegen L&D Amsterdam om te winnen. Tegen HCAW werden uiteindelijk twee overwinningen binnengehaald.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here