NEWS

Veel verschuivingen bij De Glaskoning Twins

door Chris Kabout

De jaarlijkse stoelendans om spelers is weer achter de rug. De Glaskoning Twins is wat spelers kwijt geraakt maar team manager Patrick van Gool heeft hard gewerkt om de leemten op te vullen. Grootste aderlating is toch wel het verlies van Misja Harcksen die terugkeert naar Neptunus maar daarvoor in de plaats komt Stefan Ianelli van Neptunus naar Oosterhout.

Ondanks dat Misja Harcksen het erg naar zijn zin had in Oosterhout heeft hij toch besloten om naar Rotterdam terug te keren. Neptunus deed hem een aanbod om als derde starter op zondag te spelen. Aangezien Misja zich als doel heeft gesteld om met het Nederlands team naar de Olympische spelen te gaan, is hij van mening dat spelen bij Neptunus zijn kansen vergroot om dit doel te halen.

Andere spelers die Twins de rug toe keren zijn Bob van der Meer (HCAW), Reynaldo Sarmiento Clara (terug naar Cuba) en Pastor Chavez Martinez (Cityside Apartments Quick Amersfoort). Vooral het verlies van Pastor zal zwaar wegen aangezien hij bij vlagen zeer goed spel liet zien en hij samen met Misja Harcksen toch 2/3 van de rotation vormde. Aangezien het onwaarschijnlijk is dat Shogo Nakashima terugkomt zal er dus een geheel nieuwe rotation zijn in 2019.

Naast deze spelers die Twins verlaten zijn er ook een aantal die een stapje terug doen en in het tweede gaan spelen: Chris Gé, Bram Grooten, Thijs Steenwijk en Nick Peels. Zij zullen beschikbaar blijven voor het eerste indien nodig is. Het “verlies” van Thijs Steenwijk is een behoorlijke aderlating aangezien hij zeer betrouwbaar was in zijn rol als closer.

Ondanks het vertrek van een aantal spelers heeft team manager Patrick van Gool toch de nodige spelers binnen weten te halen. Allereerst Stefan Ianelli. Deze jonge werper komt over van Neptunus waar hij voor het tweede team, de Tridents, speelde.

Naast Ianelli komen de volgende spelers de Twins gelederen versterken: pitcher Thomas Roijers (PSV), Stijn Janssens (vanuit België), pitcher Marvin Brown en infielder Joshua Zara (beiden van RCH-Pinguïns). Thomas Roijers is misschien de grote onbekende aangezien hij afgelopen seizoen voor PSV, dat in de eerste klasse uitkomt, speelde. Maar volgens insiders is hij minstens net zo goed als Pastor Chavez Martinez. Stijn Janssen is een bekend gezicht en komt na twee jaar afwezigheid terug uit België. Marvin Brown komt van overgangsklasser RCH-Pinguïns. Deze werper speelde in 2017 op het hoogste niveau in Duitsland waar hij voor de Stuttgart Reds uitkwam. Hoewel Joshua Zara afgelopen seizoen ook in de overgangsklasse speelde heeft hij toch enige hoofdklasse ervaring. In 2011 en 2014 kwam hij uit voor Ado(Lakers) dat toen nog in de hoofdklasse verbleef.

Werper Raf Cocu, infielder Jerzy van Gool en outfielder Max Kops komen over van het tweede.

Momenteel is Twins nog in gesprek over de terugkeer van een aantal buitenlandse spelers. Daarover later meer.

Leave a Reply

Paste your AdWords Remarketing code here